Asiasi i le Chang Ping Experimental Base o le National Institute of Metrology, Saina

O Oketopa 23, 2019, o la matou kamupani ma Beijing Electric Albert Electronics Co., Ltd. na valaʻaulia e Duan Yuning, failautusi a le pati ma le sui Peresetene o le National Institute of Metrology, Saina e asiasi i Changping faʻataʻitaʻiga faavae mo fefaʻatauaiga.

Fa'atūina i le 1955, o le National Institute of Metrology, Saina o se lala o le Fa'atonu a le Setete mo Fa'atonuga o Maketi ma o le nofoaga aupito maualuga su'esu'ega fa'asaienisi fa'ataienisi i Saina ma se fa'alapotopotoga fa'atekonolosi fa'aletulafono fa'aletulafono.Changping fa'avae fa'ata'ita'iga e taula'i atu i su'esu'ega fa'apitoa o metrology, o se fa'avae mo su'esu'ega fa'asaienisi ma tekonolosi, felagolagoma'i fa'avaomalo ma a'oa'oga taleni.

O tagata na auai i le fonotaga e masani lava ona aofia ai: Duan Yuning, le failautusi a le pati ma le sui Peresetene o le National Institute of Metrology, Saina;Yang Ping, o le faatonu o pisinisi tulaga lelei matagaluega a National Inisetiute o Metrology, Saina; Yu Lianchao, le fesoasoani o le Strategic Research Institute;Yuan Zundong, le Fua Sili;Wang Tiejun, o le sui faatonu o le Thermal Engineering Institute; Dr.Zhang Jintao, le tagata e nafa ma le National Science and Technology Progress Award;Jin Zhijun, le Failautusi Aoao o le Komiti Fa'apolofesa Fua Temperature;Sun Jianping ma Hao Xiaopeng, le Dr. Thermal Engineering Institute.

Na fa'ailoa e Duan Yuning le su'esu'ega fa'asaienisi ma le atina'eina o le tamaoaiga ma agafesootai o auaunaga tau fa'ata'ita'iga a le National Institute of Metrology, Saina, ma matamata i ata fa'asalalau a le National Institute of Metrology, Saina.

A o matou asiasi i le falesuesue, sa matou faalogo muamua i le faamalamalamaga a Mr. Duan e uiga i le lauiloa "Newton apple tree", lea na tuuina atu i le National Institute of Metrology, Saina e le British National Institute of Physics.

I lalo o le taʻitaʻiga a Mr. Duan, matou asiasi atu i le boltzmann tumau, saʻo spectroscopy falesuesue, quantum metrology falesuesue, taimi-tausia falesuesue, medium vevela suʻesuʻe falesuesue, infrared mamao suʻesuʻega falesuesue, vevela maualuga suʻesuʻe falesuesue, ma isi laboratories.Through on- faʻamatalaga nofoaga o taʻitaʻi suʻesuʻe taʻitasi, o loʻo i ai i le matou kamupani se malamalamaʻaga auiliili atili o taunuʻuga o atinaʻe alualu i luma ma tulaga faʻatekonolosi maualuga a le National Institute of Metrology, Saina.

Na tuuina mai e Mr. Duan ia i matou se folasaga faapitoa i le falesuesue tausi taimi, lea e aofia ai le cesium atomic fountain clock na atiina ae e le National Institute of Metrology, Saina. I le avea ai o se punaoa fuafuaga a le atunuu, saʻo taimi-taimi faailoilo e faatatau i le saogalemu o le atunuu, tamaoaiga o le atunuu. ma le ola o tagata.Cesium atom fountain Clock, e pei o le taimi nei e faasino i taimi masani, o le punavai o le faiga o taimi masani, lea e faataatia ai se faavae faapitoa mo le fausiaina o se faiga saʻo ma tutoatasi taimi taimi i Saina.

O le taulaʻi atu i le toe faʻamalamalamaina o le iunite vevela - kelvin, Dr. Zhang Jintao, o se tagata suʻesuʻe o le Inisetiute o Inisinia Thermal, faʻafeiloaʻi mai ia i matou le boltzmann tumau ma saʻo spectroscopy falesuesue.O le falesuesue ua maeʻa le poloketi o le "suʻesuʻega tekonolosi autu i le suiga tele o le iunite vevela" ma ua manumalo i le faʻailoga muamua o le alualu i luma faasaienisi ma tekinolosi.

E ala i se faasologa o faiga fou ma tekinolosi, na maua ai e le poloketi le fua o fua o le boltzmann tumau o le le mautonu 2.0 × 10-6 ma le 2.7 × 10-6 taʻitasi, o auala sili ia i le lalolagi.I le tasi itu, o fua o fua o metotia e lua na aofia ai i totonu o tau fautuaina o faʻasalalauga faʻavaomalo faʻavae o le komisi faʻavaomalo i luga o faʻamatalaga faasaienisi ma tekinolosi (CODATA), ma faʻaaogaina e fai ma filifiliga mulimuli o le tumau a boltzmann.I le isi itu, o latou o le uluai ausiaga i le lalolagi e faʻaaogaina ni auala tutoʻatasi e lua e faʻafetaui ai le toe faʻamalamalamaina, ma avea ai le sao taua muamua a Saina i le faʻamalamalamaina o iunite faavae o le faiga faʻavaomalo o iunite (SI).

O le tekonolosi fou ua atiaeina e le poloketi e maua ai se fofo mo le fuaina saʻo o le vevela autu o le fa-augatupulaga faaniukilia reactor i le galuega tele a le atunuu, faaleleia le tulaga o le tau o le vevela i Saina, ma maua ai le lagolago suʻesuʻeina o le vevela mo vaega taua e pei o. e pei o le puipuiga o le atunuu ma le aerospace.I le taimi lava e tasi, e taua tele mo le faʻataunuʻuina o le tele o auala faʻapitoa, leai se suʻesuʻeina filifili, fua muamua o le vevela ma isi aofaʻi thermophysical.

Ina ua uma le asiasiga, sa talanoa Mr. Duan ma isi ma sui o le matou kamupani i le potu fono.Fai mai Mr. Duan, i le avea ai ma sui o le iunite aupito maualuga o tekinolosi fua i totonu o le atunuu, ua latou naunau e fesoasoani i le faʻatupulaia o atinaʻe tekonolosi a le atunuʻu.Xu Jun, Taitaifono o le Komiti Faatino, Zhang Jun, Pule Sili, ma He Baojun, sui pule sili o tekinolosi faaalia lo latou agaga faafetai i tagata o le National Institute of Metrology, Saina mo lo latou taliaina.Faatasi ai ma le naunau e faʻamalosia le galulue faʻatasi ma tagata o le National Institute of Metrology, Saina, na latou faʻaalia foi o le a latou tuʻufaʻatasia a latou mamanu ma gaosiga lelei ma tulaga faʻapitoa a le National Institute of Metrology, Saina, ina ia faia ai sao tatau i. le alamanuia metrology ma atinae lautele.



Taimi meli: Sep-21-2022